noelle clinique

FAQ: intrebari frecvente despre rejuvenare vaginala

Intrebari frecvente

Ginecologia estetica este inca un  domeniu la inceput de drum in Romania, asa ca sunt multe intrebarile la care trebuie sa raspundem. Iata aici cateva dintre ele.

Procedura MonaLisa Touch® se realizeaza folosind un sistem laser SmartXide 2, proiectat si fabricat de DEKA cu caracteristici tehnice exclusive, facand tratamentul eficient si total sigur. La Noelle Clinique veti fi tratata cu dispozitivul original fabricat de DEKA.

De obicei, recomandam 3 pana la 4 zile de odihna inainte de a relua activitatea sexuala regulata. In orice caz, va ramane la latitudinea medicului dumneavoastra sa va ofere indrumari mai specifice in functie de rezultatul tratamentului.

Nu exista criterii de excludere pentru MonaLisa Touch®, altele decat cele legate de boli locale sau sistemice grave. In general, toate femeile care au tulburari vaginale precum uscaciune, laxitate, arsuri si mancarimi pot beneficia de acest tratament; cu toate acestea, medicul dumneavoastra trebuie sa stabileasca daca sunteti compatibil

Dupa tratamentul cu 3 sedinte rezultatele pot dura cel putin un an, in functie de severitatea atrofiei, varsta pacientului si stilul de viata (dieta, fumat si asa mai departe). Dupa un an, medicul ginecolog va poate sugera cate sedinte trebuie efectuate din nou.

Majoritatea femeilor raporteaza un usor disconfort localizat in urma tratamentului cu laser si in primele zile dupa sedinta. Multi au raportat ca si-au reluat rutina normala dupa una pana la trei zile. In timpul perioadei de vindecare, se poate recomanda evitarea ridicarii greutatilor sau a anumitor activitati, cum ar fi o baie fierbinte sau exercitii fizice. Medicul dumneavoastra va va oferi indicatii specifice pentru o recuperare rapida.

Depinde de cat de grave sunt simptomele. De obicei, recomandam 1 pana la 3 tratamente, la distanta de 40-60 de zile, urmate de un tratament anual de intretinere. In orice caz, ginecologul dumneavoastra, dupa o examinare atenta, va va recomanda cel mai bun plan de tratament pentru dumneavoastra.

Termenul „vagin liber” se refera la o afectiune in care diametrul vaginului a crescut. Acest lucru este adesea cauzat de evenimente naturale, dar traumatice, cum ar fi nasterea sau relaxarea tesuturilor din cauza unui proces natural de imbatranire. In aceste cazuri, este esential sa se evalueze cauza si starea vaginului pentru a exclude un prolaps sau o afectare a muschilor. Laserul fractionat cu CO2 permite tratarea acelor cazuri in care „vaginul liber” se datoreaza pierderii tonusului mucoasei.

Termenul „vagin liber” se refera la o afectiune in care diametrul vaginului a crescut. Acest lucru este adesea cauzat de evenimente naturale, dar traumatice, cum ar fi nasterea sau relaxarea tesuturilor din cauza unui proces natural de imbatranire. In aceste cazuri, este esential sa se evalueze cauza si starea vaginului pentru a exclude un prolaps sau o afectare a muschilor. Laserul fractionat cu CO2 permite tratarea acelor cazuri in care „vaginul liber” se datoreaza pierderii tonusului mucoasei.

Nu va sfatuim sa aveti un tratament in timpul menstruatiei. Sangele poate interfera cu patrunderea laserului in pielea vaginala, facandu-l mai putin eficient.

Este posibil sa aveti un disconfort minor, in special la introducerea piesei de mana cu laser din cauza uscaciunii vaginale. De obicei nu este necesara anestezie. In general, tratamentele noastre non-chirurgicale sunt practic nedureroase, iar pacientii spun ca simt doar o „vibratie usoara”.

Va sfatuim sa asteptati trei luni si sa fi fost autorizat de ginecologul dumneavoastra.

Da, tratamentele nechirurgicale au fost concepute pentru femei ca tine si pentru a imbunatati simptomele care apar dupa o histerectomie, cum ar fi uscaciunea si disconfortul. Aflati mai multe despre tratamentele noastre.

Da, tratamentele non-chirurgicale au fost concepute pentru femei ca tine si pentru a imbunatati simptomele care vin odata cu menopauza. Aflati mai multe despre tratamentele noastre.

“Monalisa Touch®” este primul laser CO2 din lume, recunoscut international de comunitatea stiintifica prin multiple studii clinice, care confirma rezultate foarte bune in tratamentele de rejuvenare vaginala.

Tratamentul MonaLisa Touch se efectueaza utilizand aplicatorul special HI Scan, care asigura o stimulare laser la 360° a mucoasei vaginale. Diferite tipuri de sonde garanteaza o adaptabilitate maxima a pacientului. Un tratament simplu, doar de cateva minute, fara durere si fara efecte secundare, ce are consecinte pozitive asupra calitatii vieții si a relatiei de cuplu. Este o metoda revoluționara pentru restabilirea tesutului vaginal la nivelurile premenopauzale. Monalisa Touch stimuleaza organismul sa se vindece singur!

Pe masura ce femeile imbatranesc, scaderea productiei de estrogen duce la subtierea peretilor vaginali, la scaderea lubrifierii si chiar la inflamarea tesuturilor – toate acestea contribuind la simptome incomode. Desi menopauza este cel mai frecvent motiv pentru aceste modificari, acestea pot aparea si in timpul nasterii, alaptarii, chimioterapiei si anumitor proceduri medicale, cum ar fi histerectomia.

Relaxarea vaginala, care poate aparea in urma nasterii si/sau imbatranirii la femei, poate provoca multe efecte secundare. Multe femei raporteaza scaderea senzatiei sexuale dupa nastere, desi intinerirea vaginala inseamna mult mai mult decat sex. Am auzit de femei carora le-au cazut tampoanele, au auzit sunete „popping” in timp ce mergeau sau nu si-au putut retine vezica urinara cand stranutau.

Relaxarea vaginala poate duce, de asemenea, la scaderea senzatiei sexuale pentru femei. Intinerirea vaginala ajuta la strangerea vaginului, ceea ce va poate afecta direct viata sexuala. De fapt, etanseitatea vaginala este una dintre cele mai bune modalitati de a creste frecarea si de a ajuta sexul sa se simta din nou bine pentru tine.