noelle clinique

Rejuvenare vaginala dupa histerectomie: cum combati uscaciunea si iti reiei viata intima

terapii rejuvenare vaginala dupa histerectomie

Daca ai fost nevoita sa treci printr-o operatie de histerectomie, respectiv procedura chirurgicala pentru indepartarea uterului, cu siguranta simti ca viata ta nu mai este la fel. Desi ai scapat de menstruatie, acest lucru a atras dupa sine o serie de efecte nedorite ale menopauzei. Pentru combaterea lor, este posibil sa ai nevoie de terapie de substitutie hormonala dupa operatie. De asemenea, te-ai putea confrunta si cu neplacerile aduse de uscaciunea vaginala si pierderea dorintei sexuale. Acestea din urma isi pot gasi rezolvarea apeland la rejuvenare vaginala dupa histerectomie. Iata cum poti obtine acest lucru.

Histerectomia, operatie ce necesita un timp lung de recuperare

Histerectomiile sunt efectuate pentru a trata problemele de sanatate care afecteaza sistemul reproducator feminin. Cu ajutorul unei astfel de proceduri chirurgicale, pot fi rezolvate afectiuni precum:

 • menstruatii dureroase;
 • dureri pelvine intinse pe perioade lungi de timp;
 • tumori necanceroase, respectiv fibroame;
 • cancer ovarian, cancer uterin, cancer de col uterin sau cancer al trompelor uterine.

O histerectomie este o operatie majora, cu un timp lung de recuperare. De asemenea, este recomandata numai dupa ce au fost incercate tratamente mai putin invazive.

rejuvenare vaginala dupa histerectomie la noelle clinique

Dupa ce ai urmat o astfel de interventie chirurgicala, nu vei mai putea ramane insarcinata. De asemenea, daca nu ai trecut deja prin menopauza, dupa histerectomie nu vei mai avea menstruatie, indiferent de varsta pe care o ai. De retinut este insa ca interventia de histerectomie este mai frecventa in randul femeilor cu varsta cuprinsa intre 40 si 50 de ani.

Timpul necesar pentru recuperare dupa histerectomie

O recuperare completa dupa o histerectomie poate dura intre 6 si 8 saptamani. Timpul este adesea mai scurt dupa o histerectomie vaginala sau laparoscopica. Muschii tai abdominali si tesuturile din jur au nevoie de timp pentru a se vindeca.

In plus, pentru combaterea efectelor resimtite dupa histerectomie, este posibil sa ai nevoie terapie de substitutie hormonala. Aceasta poate fi administrata sub forma de tablete sau injectii.

rejuvenare vaginala dupa histerectomie

Totodata, dupa histerectomie ai putea resimti schimbari si la nivel emotional, ce pot merge pana la depresie. Te-ai putea confrunta cu sentimentul de pierdere a unei parti importante a feminitatii tale. Intr-o astfel de situatie, apelarea la rejuvenare vaginala dupa histerectomie te poate ajuta semnificativ. Si asta mai ales in situatia in care te confrunti cu uscaciune vaginala si, implicit, o pierdere a dorintei sexuale.

Astfel de probleme aparute dupa histerectomie pot fi combatute cu ajutorul a catorva sedinte de:

 • terapie cu laser;
 • PRP vaginal;
 • terapia vampir;
 • rejuvenare cu botox genital.

Iata in ce consta fiecare dintre ele si cum te putem ajuta.

Rejuvenare vaginala dupa histerectomie: terapie cu laser

Cu ajutorul tratamentului cu laserul MonaLisa Touch, pot fi combatute o serie de afectiuni ginecologice, printre care sindromul de uscaciune vaginala, laxitatea vaginului sau incontinenta urinara. Procedura este una nedureroasa si permite regenerarea tesutului vaginal.

laser rejuvenare vaginala

Dupa operatia de histerectomie, uscaciunea vaginala este cauzata de scaderea cantitatii de estrogen. Acest lucru provoaca iritatie si uscaciune vaginala, dar si durere in timpul actului sexual.

Concret, laserul vaginal ajuta la ingrosarea mucoasei vaginale si la cresterea lubrifierii. Uscaciunea vaginala este astfel ameliorata sau chiar dispare in urma terapiei cu laser cu dioxid de carbon (CO2). Te vei putea bucura astfel de o viata sexuala implinita, ce iti va creste increderea in tine si te va ajuta sa treci mai usor peste efectele operatiei de histerectomie.

Daca te intrebi cum se desfasoara procedura, iata ce ar trebui sa stii: medicul aplica local o crema anestezica, dupa care introduce o sonda in vagin. Fasciculele de lumina ale laserului patrund apoi in tesutul vaginal. Ele provoaca leziuni cu ajutorul caldurii. Procedura stimuleaza productia de colagen, pe masura ce leziunile se vindeca. Pentru obtinerea efectului dorit, se recomanda o serie de mai multe sedinte de tratament cu laser, pe o distanta de timp de cateva saptamani. Afla mai multe despre terapia cu laser din articolul Tratament cu laserul MonaLisa Touch, inovatia ce rezolva probleme vaginale.

Pe langa uscaciunea vaginala, laserul MonaLisa Touch poate trata si alte probleme de sanatate intima, precum:

 • atrofie vaginala;
 • laxitate vaginala;
 • vaginism;
 • incontinenta urinara.

Rejuvenare vaginala dupa histerectomie: PRP vaginal sau Terapia Vampir

PRP vaginal sau Terapia Vampir este o alta terapie disponibila la Noelle Clinique, pe care o aplicam cu succes pacientelor. In cazul celor care au suferit de histerectomie, reusim astfel sa combatem sindromului de uscaciune vaginala si sa obtinem rejuvenarea vaginala, astfel incat ele sa se bucure de o viata intima la fel ca inainte de interventia chirurgicala. Astfel, in cazul lor, recomandam procedura medicala o-shot sau orgasm shot. Ea consta in administrarea, prin injectare, a propriei plasme centrifugate. Prin aceasta metoda, se obtine o concentratie crescuta de trombocite (PRP). PRP-ul poate fi asociat si cu alti compusi pentru a se obtine:

 • regenerarea tisulara;
 • activarea celulelor stem locale;
 • formarea de noi vase la nivelul mucoasei vaginale.

Despre aceasta terapie, poti afla mai multe informatii din articolul Cum sa dai timpul inapoi, cu ajutorul rejuvenarii vaginale, pentru o viata intima satisfacatoare.

tratament cu plasma pentru laxitate vaginala

In final, cu ajutorul sedintelor de PRP vaginal sunt combatute efectele nedorite generate de histerectomie si menopauza, obtinandu-se in acelasi timp si imbunatatirea vietii sexuale. Pentru un efect sigur si de durata, se recomanda combinarea terapiilor laser cu PRP vaginal.

Rejuvenare vaginala dupa histerectomie, realizata cu botox

Dupa operatia de histerectomie, te-ai putea confrunta cu durere, insotita de contractii involuntare ale musculaturii vaginale in timpul actului sexual. Disconfortul resimtit poarta numele de vaginism si poate merge pana acolo incat sa nu mai poti intretine deloc relatii sexuale din cauza durerii resimtite. Se creeaza astfel un ciclu al durerii cauzate de vaginism din care este greu de iesit.

Pentru a-l combate, aplicam pacientelor terapia cu botox. Substanta actioneaza ca un paralizant muscular. Ea este injectata adesea la nivelul intrarii in vagin, respectiv a introitului. Efectul produs este unul de relaxarea a musculaturii vaginale, ajutand astfel in timpul contactului sexual. Despre aceasta terapie inovatoare, poti afla mai multe din articolul Afectiunea care ar putea sa iti puna in pericol viata sexuala, tratata cu botox.

Fie ca ai trecut printr-o operatie de histerectomie, fie ca te confrunti cu simptomele neplacute ale menopauzei, poti apela la rejuvenare vaginala cu ajutorul terapiilor expuse mai sus. Medici cu experienta al Noelle Clinique le aplica cu succes, astfel incat tu sa scapi de disconfort si sa te bucuri de o viata sexuala implinita, chiar si la varsta a doua. Te poti programa chiar acum la 0232 275 474.

sursa: www.nhs.uk

Tags :
estetica vaginala noelle clinique,rejuvenare vaginala la iasi,rejuvenare vaginala noelle clinique,tratament laser dupa histerectomie,uscaciune vaginala,uscaciune vaginala menopauza
Share This :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afla mai multe detalii