noelle clinique

Tratament cu laserul MonaLisa Touch, inovatia ce rezolva probleme vaginale

tratament cu laserul MonaLisa Touch

Sindromul de uscaciune vaginala, laxitatea vaginului sau incontinenta urinara se numara printre afectiunile ginecologice care isi pot gasi rezolvarea cu ajutorul tratamentului cu laserul MonaLisa Touch. Vorbim in acest articol despre beneficiile laserului cu dioxid de carbon (CO2), dar si despre cum actioneaza tratamentul pentru rezolvarea problemelor intime la femei.

Considerat o inovatie in domeniu, laserul MonaLisa Touch confera noi dimensiuni tratamentului unor afectiuni ginecologice cu care se poate confrunta o femeie, intr-un anumit moment al vietii. Concret, procedurile laser disponibile permit regenerarea naturala a tesutului vaginal. El determina o scadere a simptomatologiei fizice si psihice asociate atrofiei vaginale si nu numai.

Vorbim in continuare despre beneficiile laserului MonaLisa Touch si care sunt afectiunile pe care le poate trata.

Laserul MonaLisa Touch pentru tratamentul sindromului de uscaciune vaginala

Tratamentele vaginale cu laser sunt utile femeilor in special pentru a trata simptomele de uscaciune vaginala. Afectiunea este intalnita frecvent dupa menopauza. Estrogenul scazut dupa menopauza poate provoca uscaciune si iritatie vaginala, durere in timpul actului sexual si simptome urinare neplacute. Exista studii care arata ca laserul vaginal ajuta la ingrosarea mucoasei vaginale fragile si la cresterea lubrifierii, cu ameliorarea uscaciunii vaginale, a durerii si a simptomelor urinare.

Anterior tratamentului vaginal, laserul cu dioxid de carbon (CO2) a fost folosit de multi ani in medicina, in special pentru tratamentul unor:

  • afectiuni ale pielii;
  • anomalii precanceroase de col uterin;
  • veruci genitale.

Iata cum se desfasoara procedura: dupa utilizarea unei creme anestezice locale, o sonda este introdusa in vagin. Fasciculele de lumina patrund in tesut provocand leziuni legate de caldura. Acest lucru determina productia de colagen pe masura ce se vindeca. De obicei, se recomanda o serie de mai multe tratamente, la o distanta de cateva saptamani. De asemenea, pot fi recomandate si tratamente „de completare”.

tratament cu laser pentru afectiuni ginecologice

Indiferent daca uscaciunea vaginala este rezultatul tranzitiei la menopauza sau a altor cauze organice, laserul MonaLisa reprezinta solutia ideala pentru hidratarea sustinuta a mucoasei vaginale. Acest lucru este posibil prin stimularea formarii si mentinerii integritatii epiteliului vaginal.

Tratamentul atrofiei vaginale

Cele mai multe studii care au cercetat efectele laserului MonaLisa au demonstrat un rezultat benefic si de lunga durata a acestuia asupra mucoasei vaginale atrofice in contextul menopauzei. Cel mai probabil, efectul se bazeaza pe modelarea matricei extracelulare, stimularea formarii de noi capilare, precum si pe restaurarea integritatii epiteliului vaginal. Mai multe in Asocierea terapiei vampir cu laserul CO2 pentru combaterea atrofiei vaginale.

Tratamentul laxitatii vaginale

Laserul MonaLisa Touch poate fi folosit si pentru pacientele care sufera de laxitate vaginala de pe urma nasterilor naturale. Laserul actioneaza in scopul stramtarii vaginale. Efectul este rapid, de lunga durata si se reflecta pozitiv asupra vietii de cuplu.

Simptomele laxitatii vaginale includ pierderea senzatiilor in timpul actului sexual si scaderea satisfactiei sexuale. Laxitatea vaginala poate duce la un impact negativ asupra functiei sexuale feminine, asupra imaginii corpului si asupra calitatii vietii. De cele mai multe ori, afectiunea ramane nediagnosticata, fiind subraportata.

laserul MonaLisa Touch pentru uscaciune vaginala

In acelasi timp, in scopul stramtarii vaginale, pot fi practicate si exercitiile Kegel. Ele pot fi recomandate pentru a strange muschii vaginali, dar nu exista dovezi ca astfel de exercitii dau rezultate.

O solutie testata pentru rezolvarea acestei probleme poate fi vaginoplastia chirurgicala. Procedura medicala inregistreaza o rata ridicata de satisfactie in randul pacientelor. Unele femei planuiesc insa sa aiba mai multi copii sau nu doresc sa aiba o interventie chirurgicala si ar putea dori sa apeleze la un tratament cu laser sau radiofrecventa.

Laserul MonaLisa Touch in tratamentul vaginismului

Spasmul muschilor pelvini la contactul sexual determina durere si afectarea vietii sexuale. In acest context, procedurile efectuate cu laserul MonaLisa Touch, asociate sau nu cu injectarea de toxina botulinica sau alti compusi dedicati, permit o reducere semnificativa a simptomatologiei asociate vaginismului. Si asta chiar si dupa o singura sedinta.

Medicii nu stiu exact de ce apare vaginismul. De obicei, manifestarile sunt legate de anxietatea sau frica de a face sex. Dar nu este intotdeauna clar care a fost prima prezenta, vaginismul sau anxietatea. Unele femei au vaginism in toate situatiile, in timp ce altele doar cu un anumit partener.

tratament cicatrici nastere cu laser

De asemenea, alte probleme de sanatate, cum ar fi infectiile si uscaciunea vaginala, pot provoca actul sexual dureros. Este important sa consulti medicul pentru a afla cauza si a urma cel mai bun tratament pentru rezolvarea problemei.

Tratamentul simptomelor asociate incontinentei urinare

Inaintarea in varsta, nasterile vaginale multiple, precum si obezitatea reprezinta factori de risc semnificativi pentru aparitia incontinentei urinare. Laserul MonaLisa Touch are efecte pozitive in tratamentul acesteia. Si asta atat in sensul ameliorarii simptomatologiei incontinentei urinare de efort, cat si a celei prin imperiozitate.

Laserul MonaLisa Touch actioneaza atat la nivel macroscopic, asupra planseului pelvin, cat si la nivel microscopic asupra fibrelor de colagen si matricei extracelulare. Poti afla mai multe informatii pe aceasta tema din articolul Tratament inovator pentru incontinenta urinara: cum poti scapa de afectiune fara interventie chirurgicala.

In cazul in care si tu te confrunti cu o problema care si-ar putea gasi rezolvarea cu ajutorul laserului MonaLisa Touch, poti afla mai multe informatii de la unul dintre specialistii Noelle Clinique. Programeaza-te chiar acum la 0744 517 106.

sursa: webmd.com

Tags :
Noelle Clinique Iasi,tratament atrofie vaginala,tratament cu laser monalisa touch,tratament cu laser vaginism,tratament ginecologic cu laser,tratament laser incontinenta urinara,tratament uscaciune vaginala,uscaciune vaginala menopauza
Share This :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afla mai multe detalii