noelle clinique

Afectiunea care ar putea sa iti puna in pericol viata sexuala, tratata cu botox

tratament pentru vaginism

Daca simti durere insotita de contractii involuntare ale musculaturii vaginale in timpul actului sexual, dar si atunci cand folosesti tampoane interne, de exemplu, este posibil sa suferi de vaginism. Durerea in zona genitala duce, in cele mai multe cazuri, la evitarea contactului sexual. Intensitatea durerii poate varia de la un usor disconfort pana in situatia in care sa nu mai poti avea viata sexuala. O astfel de stare creeaza un ciclu al durerii dificil de intrerupt. Vorbim in acest articol despre care sunt solutiile, dar si despre folosirea botoxului, tratament inovativ pentru vaginism.

Datele arata ca incidenta vaginismului la nivel mondial este variabila, fiind cuprinsa intre 7 si 17%. Este posibil ca vaginismul sa fie ceva mai raspandit, dar cele mai multe cazuri raman nediagnosticate. In general, femeile nu se adreseaza medicului pentru aceasta problema. Si asta in ciuda faptului ca exista femei care s-au confruntat dintotdeauna cu vaginism, dar si femei care l-au dobandit, la un moment dat. Astfel, exista doua tipuri principale de vaginism:

Vaginism primar, o afectiune permanenta

Se intampla atunci cand o femeie s-a confruntat cu durere dintotdeauna cand a incercat sa intretina relatii sexuale sau sa foloseasca tampoane interne. Aceasta forma a afectiunii se mai numeste si vaginism pe viata.

tratament pentru vaginism cu botox

Vaginism secundar, o afectiune dobandita

Acesta este specific in situatiile in care o femeie a intretinut, fara durere, relatii sexule, dar apoi acest lucru a devenit dificil sau chiar imposibil. In acest caz, este vorba despre vaginism dobandit.

Afla daca suferi de vaginism

Durerea in timpul actului sexual este primul semn de vaginism. Disconfortul apare doar la penetrare si dispare dupa retragere, dar nu intotdeauna. Unele femei descriu ca resimt vaginismul ca pe o arsura. De asemenea, multe femei care au vaginism simt disconfort atunci cand introduc un tampon sau sunt consultate in cabinetul ginecologic.

Alte simptome ale vaginismului pot fi si:

  • frica de durere sau de sex;
  • pierderea dorintei sexuale;

Aceste simptome sunt involuntare, ceea ce inseamna ca o femeie nu le poate controla fara tratament. Din fericire, exista solitii pentru a scapa de aceasta afectiune si a te putea bucura din plin de o viata sexuala implinita.

Aparitia vaginismului, un mister pentru stiinta

Medicii nu stiu exact de ce apare vaginismul. De obicei, afectiunea este legat de anxietatea sau frica de a face sex. Dar nu este intotdeauna clar ce s-a manifestat mai intai, vaginismul sau anxietatea.

Unele femei au vaginism in toate situatiile si cu orice obiect. Altele o au doar in anumite cazuri, cum ar fi cu un anumit partener, dar nu si cu altii. De asemenea, sunt cazuri in care femeile au vaginism doar in ceea ce priveste relatiile sexuale, nu si in timpul controlului ginecologic sau a folosirii tampoanelor.

tratament pentru durere sex

Atentie! Durerea in timpul actului sexual poate avea si alte cauze, precum o infectie sau uscaciune, de aceea este important sa mergi la medic pentru diagnosticare. Medicul te va intreba despre simptome, dar si despre istoricul medical si sexual. De asemenea, va face un examen pelvin pentru a cauta alte afectiuni de sanatate care ar putea provoca durere.

Tratament pentru vaginism: de la exercitiile Kegel, la terapia cu botox

Femeile cu vaginism pot incerca sa faca acasa exercitii pentru a invata sa controleze si sa relaxeze muschii din jurul vaginului. Aceasta se numeste desensibilizare progresiva. Mai intai, poti incepe cu exercitii Kegel, strangand muschii pe care ii folosesti pentru a opri fluxul atunci cand urinezi. Femeile al caror vaginism este legat de frica sau anxietate pot apela la terapie, ca metoda de tratament. Din pacate, este posibil ca acestea sa nu dea rezultatele dorite.

Desi cauza exacta a vaginismului nu este pe deplin elucidata, exista o serie de teorii care sustin multitudinea de factori care il pot genera. Din acest punct de vedere, tratamentul vaginismului este considerat unul multimodal.

Relaxarea vaginala, cu ajutorul toxinei botulinice, ca tratament pentru vaginism

Pana de curand, dilatatoarele vaginale si psihoterapia reprezentau principalele modalitati de tratament ale acestei afectiuni. Rezultatele clinice erau insa modeste. Noile metode de relaxare vaginala cuprind, in principal, toxina botulinica (botox). Botoxul este un paralizant muscular injectat adesea la nivelul introitului (intrarii) vaginal. Este astfel facilitata relaxarea temporara a musculaturii vaginale si contactul sexual.

simptome vaginism

Studiile clinice au demonstrat eficienta superioara a botoxului in ceea ce priveste tratamentul vaginismului. Si asta comparativ cu metodele clasice, precum dilatatoarele vaginale sau psihoterapia. Unii specialisti recomanda asocierea de botox cu metodele terapeutice clasice, in cazuri severe de vaginism.

Daca crezi ca un astfel de tratament inovativ te-ar putea ajuta si pe tine sa iti imbunatatesti viata sexuala sau confortul intim, poti apela la Noelle Clinique. Specialistii clinicii din Iasi isi propun sa creasca calitatea vietii pacientelor, prin intermediul esteticii ginecologice fara bisturiu si fara durere, prin proceduri non-invazive. Poti consulta aici intreaga oferta de servicii si proceduri inovative, printre care tratament laser vaginal, rejuvenare vaginala sau rejuvenare cu acid hialuronic.

In cadrul Noelle Clinique, medici cu experienta aplica tratamentul cu botox pentru vaginism. Procedura este precedata de un consult ginecologic pentru a exclude posibilele cauze organice ale acestei afectiuni si pentru a obtine un istoric psiho-sexual al pacientei. Programeaza-te chiar acum la 0744517106. Vei descoperi medici cu empatie, care vor gasi cea mai buna solutie pentru a te ajuta sa te bucuri din plin de o viata sexuala activa.

Vaginismul si scala Lamont

Potrivit acestora, vaginismul de care suferi va fi cuantificat pe baza scalei Lamont. Indicatorul imparte aceasta afectiune in 4 grade de intensitate. Pentru vaginismul de grad 3-4, pot fi necesare mai multe injectari de toxina botulinica. Pacientele beneficiaza de anestezie locala in timpul procedurii. Aceasta consta in injectarea cu un ac fin a substantei la nivelul musculaturii de la nivelul introitului vaginal.

Bine de stiut este ca dupa procedura, este necesara abtinerea de la contact sexual timp de doua saptamani, cu reluarea ulterioara a acesteia. Dupa tratament, iti poti continua insa activitatile zilnice, atat acasa, cat si la locul de munca.

Pacientele vor reveni in clinica peste 2-3 saptamani de la procedura pentru control si pentru a primi recomandari cu privire la desfasurarea actului sexual.

Daca ai nevoie de mai multe informatii despre aceasta procedura le poti solicita telefonic, la 0744 517 106 sau poti veni direct in clinica pentru a discuta, pe larg, cu medicii Noelle Clinique.

sursa: webmd.com

Tags :
botox pentru vaginism,ce este vaginismul,durere in sex,durere in timpul sexului,Noelle Clinique Iasi,simptome vaginism,terapie botox relaxare vagin,tratament botox pentru vaginism,tratament vaginal Noelle Clinique,uscaciune vaginala
Share This :

Un răspuns

  1. Buna seara! Si eu am aceleași dureri specificate de dumneavoastra! Si da, am aflat acum de ce anume sufăr. Chiar ma întrebam ce se întâmplă cu mine de unde atâta durere…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afla mai multe detalii