noelle clinique

Tratamentul cicatricilor dupa nastere: laserul, o solutie | Alte beneficii pentru viata intima

trantamentul cicatricilor dupa nastere

Cicatricile anormale dupa nastere prin cezariana sau nastere naturala apar ca rezultat al unei vindecari slabe. Tratamentul cu laser poate fi solutia potrivita prin folosirea de fascicule de lumina pentru a imbunatati partile deteriorate ale pielii. Acesta poate atat inmuia si imbunatati aspectul cicatricilor, cat si indeparta tesutul cicatricial ridicat. Care sunt cele mai bune optiuni pentru tratamentul cicatricilor dupa nastere, va spunem in acest articol.

Vindecarea slaba a cicatricilor vaginale poate duce la un act sexual dureros si chiar durere in timpul activitatii normale. Daca zona se si infecteaza dupa nastere, aceasta complicatie poate duce la vindecare intarziata, cicatrici si, eventual, durere.

Cauze ale cicatricilor anormale dupa nastere

Exista o serie de cauze potentiale ale cicatricilor anormale, printre care aducem in discutie:

  • dupa nastere, cand este implicata ruperea sau cusatura;
  • dupa metode de sutura inadecvate;
  • in cazurile de traumatism vaginal intens in timpul actului sexual viguros, unde s-ar fi putut produce rupere.
cicatrici nastere

Simptomele unei vindecari inadecvate a cicatricilor pot include:

  • scaderea apetitului sexual, ca urmare a increderii in sine scazute;
  • nervozitate legata de actul sexual, care duce la uscaciune vaginala;
  • durere in timpul sexului;
  • elasticitate anormala a tesuturilor.

Tratamentul cicatricilor dupa nastere

Exista mai multe solutii pentru tratamentul cicatricilor dupa nastere, dintre care amintim:

  • antibiotice. Folosite initial pentru a reduce infectiile si inflamatiile. Acest lucru poate reduce riscul de cicatrici si probleme de la inceput.
  • laserul MonaLisa Touch si PRP. Acolo unde exista zone mici de cicatrici, terapia PRP si laserul CO2 sunt folosite pentru a vaporiza tesutul anormal. Acest lucru permite vindecarea adecvata a cicatricii.
  • terapia cu estrogeni. Nivelurile de estrogen dupa nastere sunt adesea scazute, mai ales in cazurile in care alaptarea continua. Un nivel scazut de estrogen duce la scaderea fluxului sanguin si la o aciditate mai mare in vagin, provocand o vindecare slaba si disconfort. Adaugarea de estrogen va imbunatati fluxul sanguin si aprovizionarea cu nervi in zona, ajutand procesul de vindecare. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la reducerea sanselor de infectii repetate.
vindecare cicatrici dupa nastere

Excizia si refacerea pot fi solutii extreme, dar la care se poate ajunge, in unele cazuri. Utilizarea unor suturi biodegradabile mai noi poate ajuta cicatricile sa revina la normal. Acesta este adesea cursul urmat atunci cand se remodeleaza anatomia anormala, deoarece pliurile vaginale s-ar fi putut vindeca in locul gresit.

Folosirea laserului Monalisa Touch in tratamentul cicatricilor dupa nastere

Dispozitivul laser MonaLisa Touch poate trata o paleta larga de probleme si afectiuni, dintre care cele mai cunoscute ar fi uscaciunea vaginala, despre care am scris in Asocierea terapiei vampir cu laserul CO2 pentru combaterea atrofiei vaginale, durerea sexuala si modificarile pH-ului din cauza uscaciunii mucoasei, subtierea membranelor mucoase, incontinenta urinara si posibila slabire a tesuturilor vaginale si a cicatricilor dupa nastere, albirea pielii in zona intima etc.

tratament cicatrici nastere cu laser

Tratamentul cu laser MonaLisa Touch este o metoda nedureroasa si bland, cu o durata de numai 3-4 minute, fara a fi necesara anestezia sau premedicatia. Procedura este efectuata de personal specializat in tratamente cu laser MonaLisa Touch.

Recuperare in urma unui tratament al cicatricilor dupa nastere

Recuperarea dupa tratament este rapida. In zona tratata, pot aparea umflaturi usoare, roseata si caldura timp de 24 de ore. Se recomanda evitarea folosirii lenjeriei intime stramte, a saunelor, a bailor fierbinti si a sporturilor care provoaca transpiratie abundenta timp de 3-4 zile dupa procedura. Se recomanda evitarea actului sexual la o saptamana dupa procedura.

viata intima dupa nastere

O consultatie la unul dintre specialistii Noelle Clinique poate oferi mult mai multe informatii despre procedura care va intereseaza. La consultatie, medicul specialist spune despre toti pasii implicati in procedura, adica pregatirea, procesul si ingrijirea ulterioara. Pentru programari, va rugam sa sunati la 0232 257 474.

Tags :
cicatrici dupa nastere,laser cicatrici nastere,tratament vindecare cezariana,vindecare cicatrici nastere
Share This :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afla mai multe detalii