noelle clinique

Vindecarea cicatricilor dupa operatie cezariana | Solutia Monalisa Touch

Nasterea prin cezariana are o multitudine de avantaje pentru paciente, mai ales in ceea ce priveste senzatia de durere pe care acestea nu o mai resimt daca nasc natural. Totusi, dezavantajele sunt indelung comentate si discutate, iar printre acestea regasim cicatricile postpartum. Despre solutii reale ce ajuta la vindecarea cicatricilor dupa operatie cezariana discutam in acest articol, cu sprijinul Dr. Alexandru Carauleanu, medic primar obstetrica-ginecologie.

Avem din ce in ce mai multe paciente care vin la noi dupa nastere prin operatie cezariana. Oricat de facila pare modalitatea aceasta de nastere la momentul respectiv, realitatea este ca respectiva pacienta va avea in toata viata ei o cicatrice, uneori destul de inestetica, pe abdomen.

Dr. Alexandru Carauleanu, medic primar obstetrica-ginecologie

Monalisa Touch, laserul ideal pentru vindecarea cicatricilor dupa operatie cezariana

Pentru aceste paciente, solutia pe care clinica noastra o ofera este laserul Monalisa Touch. Acest laser imbunatateste extrem de mult aspectul cicatricei, prin efectele pe care le are asupra tesutului celular subcutanat si asupra pielii. Nu numai ca cicatricea va fi mult estompata si mult mai putin vizibila, dar si tesuturile de sub cicatrice vor fi mult mai elastice.

In plus, pacientele nu vor mai resimti acele dureri de care se plang aproape toate dupa operatia cezariana. Beneficiile sunt atat de ordin estetic, cat si de ordin functional, medical.

Intervalul ideal pentru vindecarea cicatricilor dupa operatie cezariana cu ajutorul Monalisa Touch

Pentru aceste paciente, am ajuns la concluzia ca indicat ar fi sa se faca in jur de trei sedinte laser, la interval de 4-6 saptamani fiecare sedinta, cu un rezultat vizibil imbunatatit undeva dupa a doua sedinta. Trebuie facuta cel mai devreme la doua luni dupa interventie pentru a permite cicatrizarea. Totusi, cu cat trece mai mult timp de la cezariana, cu atat rezultatele vor fi mai slabe. Ideal este undeva la 2-3 luni postoperator.

Contraindicatii

Este un tratament care intereseaza doar pielea si testul celular subcutanat, deci tesutul de sub piele. Nu exista contraindicatii. Pacienta respectiva poate alapta, poate sa isi desfasoare intreaga serie de activitati pe care le are orice proaspata mamica. Nu exista efecte adverse. Sedinta dureaza in jur de cinci minute. Nu necesita anestezie si nu doare absolut deloc.

vindecarea cicatricilor dupa operatia cezariana

Daca ai nevoie de mai multe informatii inainte de a lua o decizie, te poti adresa unui specialist al Noelle Clinique, la 0744 517 106. La clinica noastra, cei mai buni doctori iti vor acorda sfaturi corecte si ajutor de specialitate pentru problemele tale din sfera ginecologica.

Tags :
cicatrici dupa nastere,tratament cicatrici cezariana,vindecare cicatrici cezariana
Share This :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afla mai multe detalii